Fukt och fuktskador på vind – GEAB hjälper dig!

      Kommentarer inaktiverade för Fukt och fuktskador på vind – GEAB hjälper dig!

Har du kanske precis flyttat in i ett nytt hus med vind? Eller har du bott i ett hus med vind i nu flera år? Oavsett så är det ganska vanligt med fukt på vinden och det kan vara något som känns jobbigt att ta tag i. Men numera kan du faktiskt luta dig tillbaka och istället ta hjälp av GEAB som hjälper dig att installera avfuktare för vind och ser till att du inte upplever problemen längre.

Under flera år har GEAB installerat trygghetsvaktens avfuktare för vind. Den kombinerar låga driftkostnader med hög kvalitet och väldigt bra kapacitet för avfuktning. Det är viktigt att välja rätt modell utifrån just dina behov och med andra ord kan man fördelaktigt kontakta GEAB när det gäller fukt på vinden för att få experternas hjälp.

Oavsett anledning

De flesta vindsutrymmen är kallvindar som med andra ord ventileras med hjälp av luft utifrån. Fukten i vindsutrymmen kommer vanligtvis därför från utomhusluften men även inifrån huset genom att den fukt som finns i inomhusluften i bostaden läcker upp till vinden. Det kan även handla om läckande tak eller något annat fel i konstruktionen. Men du behöver inte längre fundera på varför utan snarare på när du ska kontakta GEAB för att få hjälp.

När man ska fuktskydda ska man tänka på några saker. Först är det bra att kontrollera genomföringar av till exempel elkablar och vattenrör. Man ska dessutom se till att takluckan är tätad samt att det ska finnas en lucka för att man ska komma åt att inspektera vindsutrymmet. Man bör kontrollera det två gånger per år för att man ska hinna upptäcka eventuell fuktskada i tid. Så sluta fundera och kontakta GEAB om du har problem med fukt på vinden så lovar jag att du inte kommer ha det länge till.