Den oändliga lägenhetsjakten på Östermalm

Det här med att hitta lediga lägenheter hörrni, vilken soppa. Det kan omöjligt bara vara jag som känner att det är en nästintill omöjlighet att hitta en ledig lägenhet här i Stockholm? Jag står nog i alla olika bostadsköer som finns här omkring stan i jakten på ett nytt hem, men jag kommer ju få stå i dessa köer i ungefär 100 år till innan det är min tur att stå först i kön. Eller så får jag snart helt enkelt lägga ner drömmen om att bo på mitt älskade Östermalm.

Först-till-kvarn metoden eller lottning – bättre chans till att hitta lägenhet

Men riktigt där är vi inte ännu, att jag gett upp helt och hållet. Jag har fått nys om att det faktiskt finns de hyresvärdar och fastighetsägare som inte använder sig utav oändliga kösystem utan mer kör på först-till-kvarn metoden, eller att dom lottar fram en vinnare bland alla de som lagt en intresseanmälan på den lediga lägenheten som publicerats. Det känns ju inte superenkelt det heller kanske, men det känns ändå som att mina chanser till ett förstahandskontrakt ökar rätt så mycket ändå. Eller vad tror ni?

Drömmen om Östermalm och letandet fortsätter dygnet runt om så krävs

Har det alltid varit så här svårt att få tag på en lägenhet tro, eller börjar vi helt enkelt bli för många i antal invånare jämfört med lägenheter i den här stan? Jag tror nog faktiskt det. Men som sagt, jag skall inte ge upp riktigt ännu. Nu är det jag som kommer leta reda på dessa hyresvärdar som inte använder sig utav kösystem och jag kommer sitta och bevaka dessa sidor dygnet runt om så krävs, för jag tänker inte ge mig förrän jag får tag på min drömlägenhet med ett förstahandskontrakt på Östermalm.