Att fuktspärra golv

Luften utomhus och inomhus ska alltid innehålla en viss mängd fukt. Mängden på fukten varierar däremot med olika typer av väder, årstid och hur många som bor i ditt hus. Det kan även variera beroende på hur era levnadsvanor se ut. Men för att med största möjliga chans undvika att få fuktskador i huset så är det viktigt att anpassa olika utrymmen i huset och se till att det finns ventilation, att man har möjlighet att avfukta eller genom att värma upp och på så vis komma ifrån fukten i luften. Givetvis handlar det inte bara om att göra en av dessa saker utan snarare är lösningen att kombinera dessa för att få en behaglig inomhusmiljö som möjligt.

Mekaniskt ventilerade golv är en lösning som skyddar mot fukt, lukt mögel och radon. Det är med andra ord en fuktspärr i golvet som gör att du får en effektiv spärr mot fukt mellan själva betongplattan och det golv i huset. Optivent heter ett system som är en mekanisk ventilation som håller hus under golvet. Detta är ett energisnålt system med den stora fördelen att bygghöjden är endast 8 mm. Med andra ord påverkar inte detta skydd lokalens utseende nämnvärt och man kan välja vilket material man vill ha på.

Mekaniskt ventilerade golv löser våra problem

Optivent är alltså ett system under golvet som effektivt stoppar farliga ångor och gaser som är giftiga  från att komma ut i luften i rummet som gör att du kan må väldigt dåligt. Slipper du dessa giftiga gaser så mår du med andra ord väldigt mycket bättre och du får också ett både varmare och mer behagligt golv eftersom du för ner varm luft från rummet under själva fuktspärrmattan. Läs mer om detta via fuktspärrteknik.se så lovar jag dig att du kommer vilja skaffa detta inom kort!