En rädsla för eld

Jag vet inte varför men jag har en otrolig skräck för eld. Allt som blir varmt och har risk att börja brinna har jag en otrolig respekt för. Med all rätt i och för sig. För eld och brand kan givetvis orsaka hemska konsekvenser. Men det kan ibland bli till att jag begränsar mig själv. I år satte jag inte ens in någon julgran eftersom jag läst om en kvinna som fick sin julgran i lågor efter att en ljusslinga fattat eld.

Däremot så kan man ju inte bli helt knäpp av detta och så begränsad att man inte kan leva sitt liv. För att lugna mig själv har jag bland annat läst på en del om brandfarliga varor på eldochvatten.se som är väldigt bra på att ta upp allt vad som gäller säkerhetsaspekten inom eld och brand. Just brandfarliga varor jobbar dem med på så vis att dem erbjuder en tjänst för att jobba med klassningsplaner och hantering av just brandfarliga varor.

För att känna sig trygg

Det finns en lag om brandfarliga och explosiva varor, också kallad LBE, som ställer krav på hantering och förvaring av just varor av denna typ. Framförallt på arbetsplatser är det med andra ord viktigt att hålla koll på hur man hanterar dessa varor för att minska risken att något oväntat och farligt händer. I utrymmen där brandfarliga ämnen hanteras finns det risk för att gasblandningar av explosiv form kan bildas och det är därför viktigt att ha en plan som beskriver dessa riskområden men också eventuella lösningsmetoder om något farligt skulle hända.

Just detta gör mig trygg. Och det har jag verkligen tagit med mig. Hemma i lägenheten har jag nu nämligen införskaffat mig allt för att minska brandrisken men också utrustning om faran skulle vara framme, allt för att göra så att jag själv känner mig trygg 🙂