Ingen konst att njuta av fint väder

Njuter av dagens start med en kopp kaffe bryggt på gamla hederliga Gevalia. När jag sippar i mig den heta drycken spelas en reklamfilm upp i sinnet. Det är den klassiska reklamen ”ett oväntat besök”, en reklamkampanj som rullat i många år. Kärnan i reklamen är att man ska ha ett paket Gevalia kaffe hemma om det kommer spontana besök.

Reklam gränsar ibland mot konst, exempel på detta är Andy Warhols verk med Campell Soup. Andys verk är en målning av burken i olika färger. Konstverket är världskänt och kan idag köpas som affisch eller tavla. Jag undrar om Andy Warhol är mest känd för sina tavlor med motiv av kända människor. Du har säkert sett Marilyn Monroe målad i grälla färger, tror det kanske är ett fotografi man målat av och lagt till lite lustiga färgval.

När jag klämt i mig ytterliga två koppar kaffe blir det dags att gå igenom dagens stora ämne som är Internetuppkoppling. Jag har inte kunnat använda Internet i snart 24 timmar och man blir ju mer eller mindre förbluffad över hur oumbärligt nätet som produkt är. Det är som att bli avklippt från omvärlden, även om det mest handlar om att kolla e-post samt spana på nyheter.

En promenad i det fina vädret kommer nog råda bot på avsaknaden av Internet. Det är en fantastisk dag med sol och lite lätta vindar. Ska passa på att testa min nya elsparkcykel jag nyss köpt, tror inte det ska vara någon konst att köra den.

Hade nästan glömt att jag hade nybakta bullar hemma, gick förbi ICA på morgonkvisten och köpte en laddning kanelbullar. ICAs nybakade bullar är fantastiskt goda och konkurrerar bra mot bageriernas bullar. Visst är det inte samma kvalitet, men skillnaden är inte så stor att man orkar ta bilen ytterligare 5 kilometer för att köpa ett gäng bullar som kostar dubbelt så mycket.