Gammal kärlek och välvårdade bilar rostar aldrig, men gamla bränsleslangar kan spricka

      Kommentarer inaktiverade för Gammal kärlek och välvårdade bilar rostar aldrig, men gamla bränsleslangar kan spricka

Jag har en gammal Volvo som var min första egna bil, den åldras som ett fint gammalt vin, iallafall i mina ögon, men mina barn tycker nog annorlunda. Den är numer mer av en nostalgikick och nöjesbil än praktisk familjebil men den går några hundra mil om året, och den brukar dra blickarna till sig. Jag försöker ta hand om den så bra jag kan, med frekventa oljebyten och sådant som jag som lekman faktiskt klarar av att utföra själv. För ett tag sedan trodde jag dock att det var dags att skiljas från min trotjänare när jag insåg att den börjat att förbruka mycket mer bensin än normalt. Men jag såg aldrig några bensinfläckar under bilen, och ärligt talat, jag älskar bilen, men jag vet inte om jag vill kosta på den en professionell genomgång och felsökning hos en verkstad.

Kunniga vänner gör livet så mycket bättre….och billigare

En kompis frågade varför jag inte var ute med ”den röda faran” som jag brukar kalla min gamla Volvo, och jag förklarade mitt problem. Han vet inte mer om bilar än jag men han hade hört någonstans att det kan läcka bensin under färd, en sprucken bränsleslang som läcker när motorn är i gång men som sluter tätt när bilen står still.

Kunde det vara så enkelt? Jag hade aldrig bytt några bränsleslangar i mitt liv, men efter lite efterforskningar så verkade det som att det kanske inte skulle vara så komplicerat att byta bränsleslang som jag inbillat mig. Sagt och gjort, jag beställde en bränsleslang online och visst, när jag fick bort den gamla, nog tusan var det en liten spricka i den. Nu får bilen stå för det här året, men i vår kommer den fram med nya friska tag och fräsch bränsleslang.
Vi ses på vägarna.