Arbetskläder ska skydda dig under arbetsdagen

      Kommentarer inaktiverade för Arbetskläder ska skydda dig under arbetsdagen

Om du arbetar på ett kontor framför en datorskärm har du kanske inget högre krav på att dina arbetskläder ska klara av tuffa väderförhållanden och slitage. Om du däremot flänger runt på en oljeplattform utomhus i 15 sekundmeter är det en mer relevant tanke.

När du ska välja rätt typ av arbetskläder till jobbet kan du fundera på vilka risker som finns på arbetsplatsen och vad du behöver skydda dig från. Kommer du vara i olika temperaturer eller utsättas för höga/låga temperaturer?

Dina arbetskläder ska underlätta och vara bekväma att bära. Om du sitter ned mycket under arbetsdagen på hårda ytor är knäskydd ett bra alternativ till byxorna. Bra fickor och utrymmen för verktyg kommer underlätta om du arbetar som hantverkare. För dig som rör dig i mörker där det finns trafik eller andra människor kommer ha nytta av reflexer på dina arbetskläder. Du syns bättre i mörkret och reflexmaterial kan förhindra att du blir påkörd av fordon.

Kan varmt rekommendera att satsa ett par kronor när du skaffar dina arbetskläder. Tåliga, bekväma och praktiska är ledord du ska tänka på när du bestämmer vilka arbetsplagg du införskaffar.

Det finns idag många klädbutiker med arbetskläder runt om i större städer. Bor du en bit ifrån närmaste butik finns det ett bra utbud på nätet med e-handlare som har bra utbud med arbetsplagg.

Just det, glömde nämna att de traditionella blåbyxorna inte längre är enda färgnyansen. Du kan idag få arbetskläder i de flesta färger och det går även att få olika varianter av arbetsplagg. Om du vill ha shorts på sommaren är det inga problem, du hittar bra arbetsbyxor i shortsmodeller. Om du arbetar på västkusten kan det vara trevligt med regnkläder och det finns numera i material som är slittåligt och anpassat för arbetsplatser med högre krav på slitage.