Motverka dålig sikt i höst- och vintermörkret

      Kommentarer inaktiverade för Motverka dålig sikt i höst- och vintermörkret

Nu när hösten är här blir det allt mörkare och mörkare tidigt på kvällarna och för oss som bor på landet innebär det oftast långa landsvägar att köra på utan några gatlampor, där vi måste förlita oss helt på bilens hel och halvljus till att lysa upp vägarna. Det kan vara svårt att upptäcka exempelvis viltdjur i tid och i regn och snö blir sikten ännu svårare. Här vill jag komma med ett superbra tips till dig; beställ Xenonlampor och byt ut era vanliga halogenlampor på bilen mot dessa.

Upp till 4 gånger högre ljusflöde än med vanliga halogenlampor

Med Xenonlampor monterat blir ljusflödet upp till 3 till 4 gånger högre än var du får med vanliga halogenlampor. Ljusstrålen når även längre och får en bredare räckvidd. På marknaden finns det även flertalet olika Xenonlampor att välja mellan i olika styrkor, det krämvita ljuset på 4300 kelvingrader eller det kalla vita ljuset med lite blå ton i på 6000 kelvingrader är det allra vanligaste och går att välja efter egen smak. Själv har jag det kallare ljuset med blå ton i vilket jag tycker är snyggaste och ger bäst sikt.

Öka säkerheten på vägarna när du kör i mörkret

Det finns Xenonlampor som når nästan full ljusstyrka redan efter någon sekund jämfört med de standard Xenonlamporna som kräver runt ca 10 sekunder innan den fulla styrkan uppnås. Därför skulle jag personligen rekommendera Xenon med speedstart vilket enligt mig är det allra bästa då man får full styrka nästan direkt. Jag lovar att du inte kommer bli besviken om du väljer att byta ut dina halogenlampor mot Xenonbelysning på bilen. du kommer se så mycket bättre i mörkret och därmed öka säkerheten och känna dig tryggare när du är ute och kör i mörkret.